International Translation Day


September 30? International Translation Day!

30 september. Geboortedag van Truman Capote, auteur van het overgetelijke Breakfast at Tiffany’s, en van Monica Bellucci, Italiaans supermodel en actrice. Maar wist je ook dat het vandaag de naamdag is van de heilige Hiëronymus van Stridon, de patroonheilige van de vertalers? En dat het daarom vandaag International Translation Day is?

Vandaag worden wereldwijd alle professionele vertalers in de kijker geplaatst. Zij helpen ten slotte dagelijks de kloof tussen vele culturen te overbruggen. Een essentiële taak die deze complexe wereld helpt te vereenvoudigen en mensen met elkaar verbindt. Dat verdient respect, aandacht en af en toe een schouderklopje. Zoals vandaag.

Daarom hef ik vandaag het glas op al mijn collega’s out there. Proost! En doe zo voort.


© 2014 John Vanormelingen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s