Teksten verzinnen (copywriting)


Scheepswerf van De Woordenwerf

Een knap staaltje van taal-ent.


Naarstig bouw je aan je eigen toekomst of die van je bedrijf. Daar hoort een verhaal bij. Dat mensen aanspreekt en orders binnenhaalt. Een succesverhaal. Dat bouw ik graag voor je uit op mijn woordenwerf. De ideale bouwplaats om je ideeën of producten uit de steigers te halen en in de kijker te zetten.

Copywriting: een verhaal van taal

Eerst maken we samen een bouwplan van het schip waar je je doelpubliek mee wilt bereiken en de koers die je wilt varen. Met die bagage ga ik dan aan het werk en kies de juiste bouwmaterialen voor je uit: pakkende woorden in een onweerstaanbare stijl. Zo krijgen je ideeën al snel de juiste vorm en structuur in een herkenbare taal die bij je doelstellingen past. En voor je het weet, loopt je tekst van stapel en haasten de eerste passagiers zich je loopbrug op.

Steken we vandaag nog samen van wal? Fijn. Mail me meteen je wensen of bel me op +32/(0)497 543 635. Graag een offerte? Ook dat is zo geklaard.

 

Voorbeelden van recente schrijfopdrachten:


Mechelen – advertorial in fDi Magazine (februari 2016)

Mechelen Morgen - Advertorial FDI Financial TimesOpdracht: schrijf een Engelstalige advertorial over de stad Mechelen, die buitenlandse investeerders aantrekt en CEO’s van internationale bedrijven aanspreekt.

Context: fDi Magazine is een tweemaandelijkse Engelstalige bijlage met zakelijk en financieel nieuws van de Britse kwaliteitskrant Financial Times, bestemd voor +750.000 digitale abonnees.

De recentste tweejaarlijkse editie European Cities and Regions of the Future 2016/17 somt de Europese steden en regio’s met het grootste toekomstpotentieel op. De stad Mechelen behaalde maar liefst drie awards:

 • 3RD BEST MICRO CITY FOR CONNECTIVITY
 • 9TH BEST MICRO CITY FOR ECONOMIC POTENTIAL
 • 9TH BEST MICRO CITY OVERALL

Door deze rankings behaalde Mechelen zelfs de top 10 van Europese microsteden van de toekomst.

Mechelen maakte dankbaar gebruik van deze felbegeerde erkenning door dit invloedrijke magazine en promootte zichzelf met een full-page advertorial in deze speciale editie.

De Woordenwerf schreef mee aan het succesverhaal van Mechelen en leverde de tekst voor die Engelstalige advertorial.


Ragheno Site – Informatieve webtekst (juni 2015)

De Woordenwerf - Ragheno - Mechelen MorgenOpdracht: Long Copy (1.500-2.000 woorden): schets de ligging en het historische kader van dit stadsvernieuwingsproject in de stad Mechelen. Breng de realisatie en organisatie helder in beeld. Geef aan welke inspanningen de stad Mechelen levert. En bied ten slotte een neutrale, informerende inkijk in de ontwikkeling en bestemming van deze nieuwe woon-werkwijk en de mogelijkheden tot inspraak voor alle belanghebbenden (huidige en toekomstige bewoners en bedrijven, eigenaars van gronden en panden, partnerinvesteerders).

Publicatie: lees hier alles over het Mechelse stadsvernieuwingsproject Ragheno


BVL Airco & Koeling – radiospot (mei 2015)

Opdracht:

 • De Woordenwerf - Radiospot voor BVL Airco & KoelingSchrijf een vlot, energiek script voor een opvallende radiospot die door een lokaal radiostation wordt uitgezonden.
 • Kies voor de radioreclame een originele invalshoek.
 • Schets in enkele korte, hapklare zinnen een herkenbare situatie die bijblijft.
 • Vermeld de naam BVL ten minste 3-4 keer en eindig met de contactgegevens.

Doelgroep: luisteraars die op zomerse dagen toe zijn aan verkoeling (airco).

Duur: 30-45 seconden (restrictie: max. 2-3 woorden per seconde).

Het script werd uiteindelijk door de afdeling voor radioreclame van de lokale radio ingesproken en op muziek gemonteerd.

Beluister hier de radiocommercial van BVL Airco & Koeling


Artindus Interieur – website

De Woordenwerf - Artindus InterieurOpdracht:

 • Schrijf een persuasieve en informatieve website die potentiële klanten overtuigt om hun maatwerk door Artindus Interieur te laten uitvoeren.
 • Geef aan wat dit bedrijf zo uniek maakt (vakmanschap voor degelijke en originele oplossingen, persoonlijke service, passie voor vormgeving, oog voor afwerking).
 • Toon aan hoe het bedrijf werkt (zonder in zelfverbloeming te vervallen) en licht toe hoe het met zijn unieke ‘4M-stappenplan‘ garant staat voor ‘maatwerk met meerwaarde‘.
 • Verduidelijk de vakkennis op een geloofwaardige manier aan de hand van gratis interieurtips en treffende praktijkfoto’s.
 • Geef voor elk mogelijk maatwerk (badkamer, keuken, living, woonkamer, slaapkamer, dressing, solid surface en ander maatwerk) steeds met 5 pluspunten aan waarom het maatwerk van Artindus Interieur de beste keuze is voor nieuwbouw- of renovatieprojecten.

Artindus Interieur verzorgde zelf de lay-out en navigatiestructuur van de website en gebruikte foto’s uit de eigen praktijk.

Bezoek de website van Artindus Interieur


Mechelen Morgen – website als citymarketing (januari 2015)

Bezoek de website van Mechelen MorgenOpdracht: schrijf belevende, inspirerende teksten om Mechelen te profileren als de stad van de toekomst en te promoten als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit. Dit citymarketinginitiatief van de stad Mechelen ging live op 24 januari 2015.

(De nieuwsupdates op de site zijn niet door De Woordenwerf geschreven.)

Publicatie: bezoek de inspirerende website van Mechelen Morgen


Ris & Eric (Autentico Paint) – klantenverhaal (november 2014)

Bezoek de Facebookpagina van Autentico PaintOpdracht: schets het levensverhaal van Ris & Eric, de mensen achter de vernieuwende kalkverf Autentico Paint en schrijf een aantrekkelijke, inspirerende productbeschrijving (voor gebruik als webtekst en script voor video’s).

Download hier het originele klantenverhaal van Ris & Erci en hun Autentico Paint (pdf)

Publicatie: de productbeschrijving is inmiddels naar het Engels vertaald en in deze video verwerkt: The origins of Autentico Paint: the charm of chalk.


NOTaS (DIXIT) – informatief artikel (december 2014)

DIXIT magazine, December 2014 - VoorpaginaKlant: Stichting NOTaS (Nederlandse Organisatie voor Taal- en Spraaktechnologie)

Opdracht: schrijf een populairwetenschappelijk, informatief artikel van 800 woorden voor niet-experts over de vertaalapp Word Lens, voor publicatie in DIXIT, het tijdschrift over toegepaste taal- en spraaktechnologie.

Publicatie: het artikel Hocus. Pocus. Focus. Tover met talen op je smartphone verscheen in DIXIT, jaargang 11, Editie van december 2014. Thema: taal- en spraaktechnologie in mobiele toepassingen.


Beyond Rad – mission statement (december 2014)

Beyond RadOpdracht: Beyond Rad creëert customized Porsches en motorfietsen en levert bijbehorende merkaccessoires. Schrijf een krachtige mission statement (in het Engels) voor high-end klanten. Download hier de pdf-versie.

Publicatie: www.beyond-rad.com

 


FileMaker & Streetcasting – klantenverhaal (september 2014)

Opdracht: lever tekst én video


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s